IVP brengt kleur in je leven.


Vivamus leo ante, consectetur sit amet vulputate vel, dapibus sit amet lectus.
Photo credit: unsplash.com

Vloeibare Waterdichtingsproducten (ELW)

De fabrikanten en invoerders van Vloeibare Waterdichtingsproducten hebben binnen het IVP, de beroepsvereniging voor de Industrie van Verven, Vernissen, Drukinkten en Verven voor de Schone Kunst, eind 2005 de werkgroep ELW opgericht met als doel het imago van hun producten op te waarderen en hun acties naar de bevoegde overheden en instanties te optimaliseren.
 
De werkgroep bestaat uit de volgende leden: BASF Construction Chemicals Belgium, DTE, IKO, Imperbel, RPM Belgium/Vandex, Resiplast NV/SA, Rust-Oleum Mathys, Sika Belgium, Soprema en Triflex.
 
De leden wensen vooral de hoogstaande kwaliteit van hun producten onder de aandacht te brengen en zich te profileren als volwaardig alternatief voor bitumineuze of synthetische membranen. Ook willen zij op deze manier een beter aanspreekpunt creëren met de bevoegde instanties binnen de overheden.
 
Fabrikanten en invoerders kunnen voor de vloeibaar aangebrachte afdichtingen, die zij in België op de markt wensten te brengen, een ATG (Agrément Technique-Technische Goedkeuring) bij de BUtgb (Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw) aanvragen. Deze ATG is vrijwillig en toont aan dat de systemen geschikt zijn voor hun toepassing en dat ze, wanneer ze correct aangebracht worden, een hoge duurzaamheid hebben.
 
In de Europese Bouwproductenrichtlijn 89/106/EG werden er voor deze systemen geharmoniseerde technische specificaties uitgewerkt door EOTA (European Organisation for Technical Approvals). Het op punt stellen van een ETA (European Technical Agreement) heeft heel wat om handen gehad. Voor de sector van de gebouwen werd inmiddels de ETAG 005 "Vloeibaar aangebrachte dakafdichtingssystemen (LARWKS)” gepubliceerd. ETAG staat voor European Technical Agreement Guideline en beschrijft deprocedure vangoedkeuringdie moet gevolgd worden bij de evaluatie van de specifieke kenmerken en voorwaarden waaraan de producten moeten voldoen. Vloeibaar aangebrachte waterdichtingssystemen kunnen sinds 1 mei 2004 het ETAG 005 proefprogramma doorlopen en voorzien zijn van het CE-keurmerk.
 
De leden van de werkgroep ELW beschikken allen over een ETA en hun producten dragen het CE-keurmerk. De vloeibare waterdichtingsproducten kunnen bogen op een lange ervaring en hebben in menig bouwwerk hun deugdelijkheid bewezen. De talrijke referenties waarover de leden beschikken, kunnen hiervan getuigen.

 


 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY