Ann Wurman nieuwe directeur IVP Coatings

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ann Wurman is aangesteld als nieuwe directeur van IVP Coatings, de Belgische industriefederatie van de verven, lakken, vernissen, inkten en gevelisolatiesystemen. Daarnaast blijft ze directeur van essenscia vlaanderen, de regionale afdeling van essenscia, de Belgische sectorfederatie van de chemie en life sciences. Ann Wurman volgt bij IVP Coatings Nele Plas op, die zich binnen essenscia voortaan zal focussen op het beleid inzake onderwijs en arbeidsmarkt. Nele is ook aangesteld tot voorzitter van Co-valent, het vormingsfonds van en voor medewerkers uit de chemie, kunststoffen en life sciences.

Ann Wurman, directeur IVP Coatings: “Iedereen die al eens een muur geverfd heeft of een kras in zijn wagen heeft laten herstellen, is in aanraking gekomen met bedrijven uit deze industrie. Ik ben blij dat ik me voortaan zelf ook meer in deze specifieke chemietoepassing mag verdiepen. Want uitdagingen zijn er genoeg: hoge grondstof- en energieprijzen, de omslag naar een circulaire economie, ambitieuze doelstellingen van de Europese Green Deal op het vlak van productbeleid, en de nood aan goed opgeleid talent. Ik kijk ernaar uit om ze samen met onze sectorbedrijven aan te pakken.”

Lieven Seys, voorzitter IVP Coatings: “Ik wil Nele bedanken voor de manier waarop ze zich de voorbije jaren heeft ingezet voor onze sectorfederatie. Onder haar leiding is IVP Coatings verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd. Ik ben dan ook blij dat we in onze werkgroep Talent op haar expertise kunnen blijven steunen. Met Ann Wurman halen we iemand aan boord die de sector door en door kent. Vanuit haar ruime ervaring in de chemie-industrie brengt ze expertise binnen op het vlak van communicatie, marketing, regionaal, federaal en Europees beleid. Een waardevolle aanwinst om de belangen van onze sector te behartigen.”