Talent is een van de sleutels tot het leveren van producten en diensten van topkwaliteit. Onze leden hebben allemaal behoefte aan opleiding. Of het nu gaat om de opleiding van toekomstige werknemers (onze sector kampt namelijk met een gebrek aan gekwalificeerd personeel ondanks een groot aantal vacatures) of om opleiding van huidige werknemers om hen de kans te geven zich te blijven ontwikkelen en hen te helpen gemotiveerd te blijven gedurende hun hele loopbaan.

IVP Coatings zet daarom initiatieven op rond onderwijs en opleiding en de promotie en branding van onze sector. De federatie werkt hiervoor nauw samen met andere belanghebbenden zoals scholen, de bouwsector en regionale arbeidsbemiddelingsdiensten.

Wij wensen een sturende rol te spelen om een effectief en gevarieerd opleidingsaanbod aan te bieden aan verschillende doelgroepen. Zo focussen we niet enkel op regulier en volwassenenonderwijs, maar ook op opleidingen voor klanten, gebruikers en bijscholing van het personeel van onze leden.

Daarnaast treden we op als facilitator om zowel inhoudelijk als operationeel de consistentie van het aanbod voor al onze leden te bewaken. Bovendien ondersteunen we ook externe initiatieven die opleidingen en vorming promoten in ons vakgebied (Bijvoorbeeld : dag van de afwerking, SOS schilder,…).

Talent leidt tot wendbare bedrijven!
Opleiding: één van onze prioriteiten.

Onze doelgroepen

Permanente vorming is essentieel voor werknemers om zich te ontwikkelen en te groeien in hun job. Het houdt hen bovendien gemotiveerd tijdens hun volledige loopbaan.

Partners:
Co-valent, het vormingsfonds in de in de sector van chemie, kunststoffen en life sciences.

Er is reeds een aanzienlijk aanbod van opleidingen voor werknemers beschikbaar binnen IVP Coatings. Zo kunnen de werknemers van de leden van IVP Coatings opleidingen volgen uit het ruime aanbod van Co-valent. Management skills, business en office skills, talen, …. ontdek hier de opleidingen aangeboden door Co-valent.

Verder organiseert IVP Coatings zelf ook opleidingen. Bijvoorbeeld online webinars rond bepaalde thema’s (bv. wetgeving) waaraan onze leden kunnen deelnemen.

De leden van IVP Coatings bieden hun klanten product specifieke opleidingen aan. In samenwerking met de verschillende partners bepalen zij de behoefte van de klant om er optimaal aan te voldoen.

Kiezen voor een job of stage in onze sector betekent troeven in handen hebben: werkgelegenheid, een aantrekkelijk salaris en talrijke ontwikkelingsmogelijkheden.

Toch kiezen vandaag te weinig jongeren voor een job of stage in onze sector. Het beroep van schilder wordt nog niet voldoende gewaardeerd. IVP Coatings werkt daarom mee aan promotiecampagnes om de sector en het schildersvak in de verschillende regio’s van het land in de verf te zetten. Daarnaast werken we ook nauw samen met de scholenkoepels.

Building Heroes 

Paint Panter

Wil je graag schilder worden? Klik dan hier voor een overzicht van de scholen die een opleiding schilder en decoratie aanbieden.

De sector probeert om samen met andere partners werkzoekenden zo veel mogelijk naar een job in de sector te leiden. Er bestaan tal van opleidingen tot schilder.

Samenwerkingen

Le secteur s’engage pour faciliter l’accès aux formations qui nous concernent

  • Favoriser l’émergence de filières du secteurdans l’enseignement technique et professionnel, mais aussi en formation continuée, de promotion sociale et pour adultes 
  • Mettre à disposition des filières du secteurdans l’enseignement technique et professionnel, du matériel et des matériaux de qualité ainsi que des formateurs, en symbiose avec les pouvoirs organisateurs 
  • Mettre en place uneprésence dans des salons (de l’étudiant, etc.) autour des métiers et filières du secteur à destination du monde de l’enseignement au sens large 
  • Développer avec les autorités compétentes un vade-mecum des formations/enseignements conduisant aux métiers divers liés au secteur, son actualisation et son ouverture vers les offres d’emploi de ces secteurs
  • Ouvrir largement les portes des entreprises du secteur aux contrats d’apprentissage, tout en aidant à en définir contenu et suivi
  • Développer, au sein des entreprises du secteur, des vocations aux rôles d’enseignants, experts et/ou formateurs
  • Mener dans les diverses régions du pays, une campagne de sensibilisation commune avec les autorités publiques concernées, autour de la valorisation des métiers des secteurs « peintures et encres »
  • Poursuivre avec les membres d’IVP et les autorités publiques (au sens large) ainsi que les secteurs et/ou entreprises directement ou indirectement proches, des actions « citoyennes » alliant embellissement de quartiers/formations de personnes/écolage d’étudiants et animations.
  • Favoriser l’emploi en rassemblant et communiquant de façon dynamique « offres et demandes » de ces secteurs sur une plate-forme d’information.