Twee nieuwe werkgroepvoorzitters

Facebook
Twitter
LinkedIn

De werkgroepen ELW (vloeibare waterafdichtingen) en Training & Education kregen beide nieuwe trekkers.

 

We verwelkomen Christophe van dakdichtingsproducent IKO op de voorzittersstoel van de werkgroep ELW (vloeibare waterafdichtingen). Christophe is Product & Sales Manager bij IKO en heeft een achtergrond in de bio-ingenieurswetenschappen. Zijn uitdaging voor de komende periode?

“Na een interne reflectie vorig jaar kwam naar voren dat onze productgroep binnen de bouwsector nog te weinig bekend is. We gaan nu dus volop inzetten op een bredere bekendmaking van deze productgroep. Onder andere door de organisatie van webinars en het verspreiden van nieuwsbrieven”, klinkt het bij een strijdvaardige voorzitter.

Daarnaast is duurzaamheid binnen de bouwsector een buzzword dat nog heel lang zal klinken. “Het centrale idee daarbij is dat bouwstoffen na het eind van hun leven – na scheiding van andere materialen dus – terug in de kringloop worden gebracht. Dat brengt voor onze specifieke productgroep, met zeer sterke hechtingskwaliteiten, wel een grote uitdaging met zich mee. We denken dus volop na hoe we vloeibare waterafdichting gemakkelijker ‘demonteerbaar’ kunnen maken.”

Maar binnen het aspect duurzaamheid liggen er voor de vloeibare waterafdichtingen ook heel wat kansen. “De verschillende producten binnen onze groep krijgen allemaal milieucertificaten (EPD), waarop gebruikers hun keuze voor deze of gene kunnen baseren. Dat stimuleert toeleveranciers van basischemicaliën om op zoek te gaan naar meer plantaardige grondstoffen. En dus niet alleen te werken met afgeleiden uit de petrochemie”, licht Christophe toe.

Een boeiende stapel werk op de plank dus.

Contact opnemen met Christophe? christophe.bisschops@IKO.com

 

Bruno van PPG Coatings zal de transversale werkgroep Training & Education in goede banen leiden. De vraagstukken waarover de werkgroep zich zal buigen?

  • de promotie van het schildersvak en het imago van de verfsector
  • de ontwikkeling van een basisopleiding verftechnologie voor de eigen medewerkers én de medewerkers van verfgroothandels
  • contacten leggen met stakeholders uit de bouwsector om gezamenlijk initiatieven op te zetten in functie van de schilder (eindgebruiker)
  • contacten leggen en onderhouden met VDAB en de onderwijssector

 

Bruno is de geknipte man voor het voorzitterschap van deze werkgroep.

Hij startte na een studie bio-ingenieurswetenschappen zijn loopbaan binnen de coatingsector in 1997. Via zijn rol als technisch adviseur bij verschillende producenten belandde hij bij PPG. “Daar mocht ik de grote schoenen van de afscheidnemende trainer vullen.

Met die ervaring bouwde ik gaandeweg binnen PPG een eigen trainingsconcept uit.” En dat komt IVP nu ook zéker ten goede: “Naast de opgesomde hete hangijzers willen we ook graag onderzoeken waar de opleidingsnoden zitten. En dus niet vanuit een ivoren toren bepalen wat de werknemers in onze sector moeten kennen en kunnen”, besluit de ambitieuze voorzitter.

Contact opnemen met Bruno? bruno.dethune@ppg.com