Verplichte opleiding over veilig gebruik van diisocyanaten

Facebook
Twitter
LinkedIn

Diisocyanaten, die vooral terug te vinden zijn in producten met specifieke toepassingen zoals parketvernis, tweecomponentenlak of waterdichting voor in vochtige ruimten, kunnen bij verkeerd gebruik mogelijke gezondheidsklachten veroorzaken. Om dat te vermijden, hebben de Europese autoriteiten een REACH-restrictie aangenomen die stelt dat industriële en professionele gebruikers voor 24 augustus 2023 opgeleid en gecertificeerd moeten zijn om veilig om te gaan met diisocyanaten.

De opleiding is verplicht voor alle professionele en industriële gebruikers van producten met een totale monomere diisocyanaatconcentratie van > 0,1%. Daarnaast moet vanaf 24 februari 2022 het etiket van betreffende producten de opleidingsvereiste vermelden.

Uitgebreid opleidingsprogramma

De Europese sectororganisatie CEPE heeft samen met ISOPA en ALIPA, de brancheverenigingen van diisocyanaatproducenten, en verschillende andere bedrijfstakken in de polyurethaanindustrie, een uitgebreid opleidingsprogramma gelanceerd om een veilig gebruik van diisocyanaten te waarborgen voor producenten en professionele gebruikers in heel Europa.

Ga naar het trainingsprogramma

Vragen?

Contacteer onze expert Theo De Jaegher: tdejaegher@ivp-coatings.be