Volgde u al de verplichte opleiding over diisocyanaten?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Wie werkt met verven, lijmen, kitten of bouwschuimen, heeft een kans om in contact te komen met diisocyanaten. Rechtstreeks contact met diisocyanaten via de ogen, huid of ademhaling kan mogelijk gezondheidsproblemen, zoals beroepsastma, veroorzaken. Om die reden besliste Europa om naast een duidelijke waarschuwing op de verpakking, ook een opleiding te verplichten voor wie als professional werkt met producten waarin diisocyanaten zitten. Die opleiding dient voor 24 augustus 2023 te zijn voltooid.

IVP Coatings, de sectorfederatie voor de verfindustrie, zette mee zijn schouders onder het ontwikkelen van een toegankelijk opleidingsprogramma en treedt op als woordvoerder rond deze materie. De vakbladen Paint & Stuc, Decoratie en CarFix dragen hier hun steentje toe bij door de boodschap over te brengen naar de schilder-decorateur en carrossier.

Lees hier het artikel in Paint & Stuc met Adinda Putman (Regulatory affairs manager bij Boss Paints en tevens voorzitster van onze werkgroep IVM/SIE & Innovation) en haar collega Thomas Vrambout (productmanager bij Boss Paints).

Lees hier het artikel in Decoratie, met Theo De Jaegher als specialist bij IVP Coatings aan het woord.

Picture @Boss Paints