Maatschappij

Vanuit haar historische achtergrond stond burgerzin altijd al hoog aangeschreven bij IVP. Als instelling – maar ook samen met haar leden – zette de vereniging tal van maatschappelijke projecten op. Twee van die projecten werden overigens bekroond met een "Caïus”, een erkenning voor maatschappelijke projecten uitgereikt door de vereniging Prométhéa. IVP behaalde een eerste award in 1997 voor het "Graffiti”-project in het kader van Recyclart (Brusselse Kapellekerkbuurt). Een tweede prijs ging in 2007 naar het bedrijf Jean-Louis Humblet voor de restauratie van het kasteel Thozée in Mettet en de kerk van het klooster van Val Saint Georges in Salzinnes.
 
De langlopende IVP-actie (van 2002 tot 2007) "Kleuren om ons dagelijks leven op te fleuren” bracht (opnieuw) kleur in verwaarloosde buurten in onze steden. De vereniging stelde toen financiële middelen, mensen (50 werkzoekende stagiairs) en technische middelen ter beschikking om de gevels van hun woning in een kleur naar keuze te herschilderen (in totaal 375 woningen, 12.000 m2). Dankzij dat project konden zes wijken in het land (twee in elk gewest) fraai gerenoveerd worden.
Het project:
  • sloeg een rechtstreekse en concrete brug tussen de ondernemingswereld en de buurtbewoners
  • maakte het mogelijk om verwaarloosde buurten op te knappen en de bewoners een betere levenskwaliteit te schenken, in overleg met de lokale en gewestelijke overheden
  • gaf werkzoekende stagiairs een degelijke opleiding ‘op de werkvloer’.
Ook op dat gebied wil IVP een verantwoordelijke vereniging blijven die dicht bij de mensen staat.
 

  | Sitemap   © 2017 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY