Building Heroes presenteert SOS Schilder Op school:

een mooie lancering


Vandaag, 21 oktober 2013, kwamen Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet en Kamagurka samen met de 3 partners van het project om de 2de editie van SOS Schilder Op School te lanceren.

"Het is duidelijk dat zonder technische mensen onze samenleving stilvalt. Weinig mensen weten trouwens dat een goede schilder meer verdient dan een doorsnee jurist. Daarom moeten we mensen op een positieve manier informeren en hen leiden naar een studiekeuze waar ze zich goed in voelen. Deze actie zet mensen aan om na te denken over de studiekeuze en maakt ook duidelijk dat er een mooie toekomst is voor deze beroepen. Schilderen is meer dan een pot verf en een verfborstel nemen en een muur schilderen", aldus minister Smet die zelf uit een schilderfamilie komt.

Er is een schrijnend tekort aan geschoold personeel in een sector waar nochtans heel wat werkgelegenheid is. Daarom hebben FVB Constructiv, Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP besloten om de handen in elkaar te slaan voor een nationale actiedag rond het schilderberoep en -onderwijs in Vlaanderen.  Met de actie "Building Heroes presenteert SOS Schilder Op School", willen ze jongeren de mooie en interessante facetten van dit beroep laten leren kennen.


Kamagurka stelde vandaag als nationale peter van de actie het schilderij voor dat speciaal voor de actie gemaakt werd. Alle deelnemende scholen zullen zich op dit werk baseren voor het ontwerp van hun colorwall.
 
Legende van links naar rechts: Toon Bossuyt, voorzitter a.I. IVP; Kamagurka;  Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs;  Geert Baert, voorzitter  Bouwunie Schilder-decorateur, in het VTI Aalst
 
Actiedag: Op woensdag 13 maart 2014 zullen leerlingen van de nijverheidsschool, afdeling schilderen-decoratie, samen met de leerlingen van het 6de leerjaar een colorwall van 20 m2 maken die een permanente plaats krijgt in de basisschool. De leerlingen hebben vooraf samen het ontwerp gemaakt, ze werken samen aan de colorwall en zijn ook aanwezig bij de inhuldiging. Op die manier is er een grote betrokkenheid en is men fier hieraan te hebben meegewerkt. Er deden 48 scholen (ca. 1200 leerlingen) mee aan editie 2012.
 
 

Persdiensten / voor meer informatie:   

Piet De Langhe, secretaris Bouwunie Schilders-decorateurs| tel. 050/474 666 of 0496/250259

Hélène Weber, Persdienst IVP c/o Dialogic PR| tel. 02/423 51 88 of 0486/059722

Bouwunie - Maria-Theresialaan 35 - 1800 Vilvoorde - www.bouwunie.be

IVP - A. Reyerslaan 80, 1030 Brussel - www.ivp-coatings.be
 


 
Hierbij accepteer ik de privacy voorwaarden.
WorldSkills Belgium

SOS
IVP
Bld Reyerslaan 80
B – 1030 Brussels
Tel : +32-2-416 21 70
Fax:+32-2-416 21 79
  | Sitemap   Contact   Privacyverklaring   test   © 2018 IVP Coatings - Powered by The eFORUM FACTORY